Forside Kontakt


MGB

 
 Generel Information / General Information
Mærke / Manufacturer MG
Type / Model B
1ste Reg. År / First Reg. 1966
Farve Interior / Colour Interior Sand / Biscuit
Farve Eksterior / Colour Exterior Mørke blå / Dark blue
Motor / Engine 4 cyl. række / 4 cyl. row
Slaglængde / Stroke 88.9 mm / 3.50 in
Boring / Bore 80.3 mm / 3.13 in
Kubik / Capacity 1798 cc / 109.7 cu in
Kompression / Compression 8.8:1
Hestekræfter / Max. horsepower 94 HK / 94 HP
Topstykke / Head Jern / Cast-iron
Karburering / Carburettors 2 x SU
Præstation / Acc. 11 sek / 11 sec
Topfart / Max. speed 170 km/t / 105 mph
Gear / Gearbox 4 manual
Bremser / Brakes For. skive, bag- tromel / Disk and drum
Hjul / Wheels Krom / Chrome
Historie / History
Bilmærket MG blev etableret i 1920-årene af Cecil Kimber, og var et udspring fra Morris Motors. MG blev straks anerkendt for sine sportsbiler, og specielt modellerne som blev produceret efter krigen. De mest kendte modeller i dag er T-typerne, MGA, MGB og Midget.
MG-B blev den sidste MG-model der blev produceret på fabrikken i Abingdon nær Oxford.

MG-B blev lanceret september 1962 med en forventet produktions periode på 5 år. Den blev produceret uafbrudt i 18 år (1962 – 1980) – hvor fabrikken desværre lukkede p.g.a. store økonomiske problemer indenfor British Leyland koncernen, som MG navnet var underlagt. MG-B nåede i sin karrierer en produktion på 512.243 stk. Største produktionsår var således 1972 hvor 39.393 MG-B modeller forlod samlebåndet i Abingdon. Rekorden viser med al tydelighed hvor rigtig B’eren var fra starten.

MG-B var fra første streg til samlebåndet et rent Abingdon-projekt, designet af MG fabrikkens egne ingeniører, og måske netop derfor var B’eren forud for sin tid med skivebremser, kraftig 1800 motor.
De første motorer var med tre hovedlejer. Først i 1964 blev den opgraderet til fem hovedlejer. Fra 1963 kunne MGBen leveres med overdrive.
MG-B karosseriet videreudvikledes i 1965 til også at omfatte en lukket ”GT”-version med bagdør. Det var MG’s John Thornley der ønskede at fremstille en ” Poor man’s Aston Martin”. Designerne havde deres uenigheder om bad Pininfarina om hjælp til inspiration.
 
 Over årene lanceredes både 6 og 8 cyl motorer i MG-B karosseriet under andre model betegnelser. En MG-B på dagens motorvej har ingen problemer med at følge trafikken.
Aston Martin forsøgte at købe navnet og bygge en roadster på GT chassiset, men da man manglede penge, blev projektet ikke til noget. Det hele endte med at Rover overtog MG mærket og efter en turbulent tid genne 80’erne og 90’erne som endte med at BMW købte Rover, for senere at sælge det fra til en konstruktion af medarbejdere. Mærket igen blevet genoplivet i sportslige Rover personbiler.
 
Reservedelsudbuddet er stort og billigt, hvilket gør at MG er eftertragtet og populær som aldrig før …… en evig klassiker!
Bemærkninger / Notice

Denne drømmebil er er for den person der gerne vil være flot kørende i en gennemrestaureret smuk klassikker.

Der hører klart et par læderhjelme og motorbriller til så stilfuldt et køretøj. Kan købes hos Classic Investment Cars -se under tilbehør.
Pris / Price
Pris i DKK
 
---
Price EUR
(Duty & VAT paid inside EEC)
---
Gå tilbage til oversigten

Classic Investment Cars      -       2690 Karlslunde      -       Tel.: 606 505 04      -       Kontakt os