Forside Kontakt


Excalibur SII

 
 
 Generel Information / General Information
Mærke / Manufacturer Excalibur
Type / Model SII Roadster
1ste Reg. År / First Reg. 1974
Farve Interior / Colour Interior Sand / Tan
Farve Eksterior / Colour Exterior Hvid/blå / White/blue
Motor / Engine V8
Slaglængde / Stroke 4.00 in
Boring / Bore 4.25 in
Kubik / Capacity 7400 ccm / 454.00 CU in
Hestekræfter / Max. horsepower 275 HK / 275 HP
Præstation / Acc. 0 - 100 km/t 5 sek.
Topfart / Max. speed 200 km/t / 200 mph
Gear / Gearbox Auto
Historie / Hisory
Denne fantastiske og ægte Excalibur er en eksklusiv bil bygget i blot 26 eksemplarer. De mere kulturelt begavet vil sige det er navnet på Kong Arthurs magiske sværd som han får overrakt fra damen i søen og ikke som mange ellers tror… sværdet som Arthur trækker ud af stenen for at vise sin kongeværdighed! Vi andre véd, at den amerikanske Excalibur faktisk regnes for verdens første retrobil bygget af en bilproducent. Den er inspireret af den legendariske Mercedes SSK og udadtil ligner Excalibur sit forbillede, men skindet bedrager for indadtil er teknikken både ny og voldsom. Den 7,4 liter store 275 HK  V8 motor stammer fra Chevrolet Corvette, og den er i stand til at få den tunge bil til at accelerere fra 0-100 km/t på omkring 5 sekunder.

Mange tror fejlagtig, at Excalibur er en kit-car, men Excalibur er som tidligere omtalt en amerikansk bilproducent og har håndbygget biler fra 1964 til 1989 på fabrikken i Milwaukee, Wisconsin. Hele Excalibur eventyret begyndte lidt tilfældigt. Designkonsulenten Brooks Stevens, der arbejdede for Studebaker, fik til opgave at designe en showbil til New York Auto Show i april 1964. Studebaker, som havde økonomiske problemer, behøvede derfor opmærksomhed.

Studebaker var også Mercedes importør og bestemte sig for at bruge ideer fra den historiske SSK fra slutningen af 1920érne og starten af 1930érne.  Showbilen blev bygget på et Studebaker chassis med en motor fra Chevrolet og blev i første omgang døbt Mercebaker. Den blev bygget på under 8 uger og færdig 3 nætter før udstillingen i New York.

Studebaker ville lige inden åbningen af showet alligevel ikke have bilen med, men Brooks fik talt Studbaker tilrette og retrobilen kom alligevel med på udstillingen og omdøbt til Excalibur, efter navnet på de sportsbiler Brooks havde designet og fremstillet tilbage i 1950érne. Interessen var enorm fra dag ét, og Brooks Stevens fik 25 ordrer på bare en uge. Excalibur var født, og Brooks Stevens flyttede produktionen til sin fødeby Milwaukee.

Med et ejerskab befinder man sig i en eksklusiv kreds af folk, som ejer eller har ejet en sådan speciel bil.
Det har bl.a. Ronald Reagan, Tony Curtis, Gary Cooper, Peter Ustinov, Bill Cosby, Frank Sinatra, Rod Stewart, Sonny  og Cher,  Dean Martin, Steve McQueen, Dick Van Dyke, Shirley Jones, Jackie Gleason, Roberto Duran, Poul Harvey, Phyllis Diller, Den Spanske konge og Arnold Schwarzenegger, som skulle have udtalt; ”This car turns more heads than any roadster I ever owned”

Kun 2.981 miles.
Bemærkninger / Notice

Super flot bil... en bil der skal ses!

BilMagasinet skrev... Klik her

Pris / Price
Pris i DKK
 (Excl. reg. afgift og nr.plader)
---
Price EUR
(Duty & VAT paid inside EEC) 
 ---

Gå tilbage til oversigten


Classic Investment Cars      -       2690 Karlslunde      -       Tel.: 606 505 04      -       Kontakt os