Forside Kontakt


Porsche 356

 
  

Generel Information / General Information
Mærke / Manufacturer Porsche
Type / Model 356 Replica
1ste Reg. År / First Reg. 1969
Km / Milage 799 miles
Farve Interior / Colour Interior Sort / Black
Farve Eksterior / Colour Exterior - / -
Motor / Engine ---
Slaglængde / Stroke ---
Boring / Bore ---
Kubik / Capacity 1600 cc
Kompression / Compression ---
Hestekræfter / Max. horsepower ---
Topstykke / Head ---
Karburering / Carburettors 2 x Weber
Præstation / Acc. ---
Topfart / Max. speed ---
Gear / Gearbox ---
Bremser / Brakes ---
Hjul / Wheels ---
Historie / History
1900 var året hvor Porsches spændende historie starter i Paris. Den første ”Porsche” havde tilnavnet Lohner-Porsche og var batteridrevet. Elektromotoren var designet af den bare 25 år gamle Ferdinand Porsche. Hans chef, Mr. Lohner, udtalte til pressen; "Porsche er ung, men han har en stor karriere foran sig og I vil høre meget mere til ham".

I 1906 fik Østrigske Daimler Motor Co. øjnene op for den unge opfinder og ansatte ham som teknisk chef. I de efterfølgende to årtier stod Ferdinand Porsche bag store designmæssige succeser, men også i motorsporten markerede Daimler-Benz sig.

I 1923 blev Porsche forfremmet til chefingeniør. Hans sidste produktioner ved Daimler-Benz er de kendte Mercedes-Benz S,SS og SSK. På et bestyrelsesmøde i Daimler-Benz fremlagde Porsche ideen om en lille masseproduceret Mercedes, som alle havde råd til. Her fik han et nej til sine ideer, som bestemt ikke var normalt. Frustreret over bestyrelsens konservative holdning, valgte Ferdinand Porsche at forlade Daimler-Benz for at starte for sig selv.

I 1931 den 6. marts havde Porsche den nødvendige startkapital og startede Porsche Konstruktionburo für Motoren-Fahrzeug-Luftfahrzeug und Wasserfahrzeugbau i Stuttgart, Tyskland. Ideen var, at virksomheden også skulle udvikle dele til skibe og fly. Et af virksomhedens første mål var hurtigt at konstruere en bil, som alle havde råd til. Bilen, som ingeniørerne arbejdede på op gennem midten af 30'erne, blev den udødelige Fokevogn, som mere end 60 år senere stadig produceres i Latinamerika.

I 1946 begynder sønnen Ferry Porsche og datteren Louise Piech, at arbejde i virksomheden og sammen med deres far, begynder de at udvikle en sportsvogn på basis af folkevognen. Bilen skulle have samme luftkølede 4-cylindrede boksermotor, dog med højere ydelse. Resultatet blev den legendariske 356. Bilen var let og aerodynamisk og med motoren placeret bagerst foran bagakslen, fik bilen unikke køreegenskaber for den øvede racerkører.

I 1948 den 8. juni blev en særlig konstruktion godkendt af myndighederne i Kärnten -nemlig den første to sædet Porsche 356 med en 1,1 liter centermotor, 40 hk og en vægt på 650 kg. Betegnelsen blev 356.001  -eller bare nummer 1 blandt Porsche-kendere. De efterfølgende 50 eksemplarer blev håndbygget i Østrig. Samtidig byggede man en lukket udgave af bilen, der også kom til at hedde Porsche 356, og hvis udformning kom til at være kendetegnende for Porsche.

I 1949 får firmaet Reutter i Stuttgart til opgave at bygge 500 karrosserier til en revideret udgave af 356'eren -den klassiske 356'er var hermed skabt, og blev solgt til en pris af ca. 12.000 DM. Den 15 marts 1954 forlader bil nr. 5000 firmaet.

I 1953 dukker det kendte Porsche emblem op for første gang.

I 1956 døde Ferdinand Porsche efter at have oplevet hans drøm om en Porsche sportsvogn blive virkelighed.
Bemærkninger / Notice
Ingen bemærkninger.
Pris / Price
Pris i DKK
(Incl. told, moms, reg. afgift og nr.plader)
---
Price EUR
(Duty & VAT paid inside EEC)
---

Gå tilbage til oversigten


Classic Investment Cars      -       2690 Karlslunde      -       Tel.: 606 505 04      -       Kontakt os