Forside Kontakt


TR3 A

 
 Generel Information / General Information
Mærke / Manufacturer Triumph
Type / Model TR3 A
1ste Reg. År / First Reg. 1959
Farve Interior / Colour Interior Sort / Black
Farve Eksterior / Colour Exterior Rød / Red
Motor / Engine 4 cyl. række / 4 cyl. row
Slaglængde / Stroke 89.4 mm / 3.52 in
Boring / Bore 83.1 mm / 3.27 in
Kubik / Capacity 1991 cc / 121.5 cu in
Kompression / Compression 8.5:1
Hestekræfter / Max. horsepower 90 HK / 90 HP
Topstykke / Head Jern / Cast-iron
Karburering / Carburettors 2 x SU
Præstation / Acc. 0-96 km/t 12 sek / 12 sec
Topfart / Max. speed 169 km/t / 169 mph
Gear / Gearbox 4 manual
Bremser / Brakes Trumler / Drum
Historie / History
Vi er tilbage i 1952, hvor krigen var overstået, men der var stadig rationering på stål til produktion. De amerikanske dollars var livsvigtige for den britiske økonomi, derfor blev stålet primært allokeret til de fabrikanter, der byggede biler i eksportøjemed. Desuden havde mange amerikanske piloter opholdt sig i England under krigen og mange havde fået øjnene op for de engelske sportsvognes fortræffeligheder. Mange havde derfor taget disse vidunderlige biler med sig hjem.

Triumph valgte at bygge en sjov og konkurrence dygtig sportsvogn og resultatet blev prototypen TR1, der dog aldrig nåede i produktion før den blev erstattet med TR2.

Manden bag TR1 og dermed også TR2 er selveste Sir John Black -ejer og direktør bag Standard Motor Company. Men forbedringer af TR1 og en lavere produktions pris var nødvendig og til dette hjalp chef ingeniør Ted Grinham og designer  Walter Belgrove.

TR2 og TR3 blev af nogle betragtet som charmerende, rå og ærlig, mens andre fandt den mere smuk og funktionel. Den blev bygget med en 1991 cc 4-cylindrede Vanguardmotor med 90 hestekræfter.
 
Nogle påstår, at TR-motoren kom fra en Ferguson traktor. Sandheden er, at den blev udviklet på en standard Vanguard motor, som traktoren også var udviklet på. En stærk og kraftig motor.
 
Introduktionen af TR3 var september 1955. TR3 er en sjælden smuk bil, født i de engelske sportsvognes guldalder der karakteriserede den engelske buldog-ånd.

TR3 A var næsen identisk med TR2. Kun ganske få ting blev ændret og det mest synlige var, at frontgrillen blev gjort bredere. TR3 A er flittigt brugt i racerløb over hele verden og deres rå charme tiltalte især det amerikanske marked.
Bemærkninger / Notice

Denne drømmebil er er for den person der gerne vil være flot kørende i en  nyeligt restaureret smuk klassikker.

Der hører klart et par læderhjelme og motorbriller til så stilfuldt et køretøj. Kan købes hos Classic Investment Cars -se under tilbehør.
Pris / Price
Pris i DKK
 
---
Price EUR
(Duty & VAT paid inside EEC)
---

Gå tilbage til oversigten


Classic Investment Cars      -       2690 Karlslunde      -       Tel.: 606 505 04      -       Kontakt os